Welkom

Op 1 september 1991 werd onze club ‘An Jin Ryu Mei’ opgericht.
An Jin Ryu Mei kan je vertalen naar : Laat ons de rust en de vrede bewaren. Dit wijst op de zoektocht naar de harmonie en Japanse filosofie, eigen aan onze stijl van zelfverdediging.

Onze dojo staat onder leiding van Dai Shihan Fred Horemans ( 6de dan ).
Hij startte zijn opleiding in ju-jitsu in 1976, en kwam na enige omzwervingen terecht bij Hakko Ryu jujitsu. Hij behaalde zijn Shihan diploma in april 2000 te Omiya, Japan, en werd in 2000 tot Dai Shihan benoemd. Hij is tevens de oprichter van onze club. Sinds de start van onze club werden er tot op heden 20 zwarte ( sensei ) en 2 paarse ( shihan ) gordels gevormd.

Een tweede dojo werd geopend in 1999 te Vorselaar. Dit stelt onze leden in staat zelf hun programma te kiezen. Iedereen heeft de mogelijkheid tot 2 maal per week te trainen. Voor de bruine en zwarte gordels ( yudansha ) is er maandelijks nog een extra training voorzien.

Onze jeugdtrainingen worden op regelmatige basis geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd.
Deze zijn toegankelijk voor kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Onze club maakt deel uit van de federatie YKKF. Verschillende stijlen van zowel jujitsu, karate, aikijutsu enz. worden hier beoefend. Het aantal aangesloten leden overtreft momenteel wereldwijd meer dan 200.000 personen. Dit is, zeker in jujitsu middens, zéér uitzonderlijk te noemen. Op regelmatige basis worden er zowel nationale als internationale stages georganiseerd, waar talrijke gerenommeerde lesgevers hun opwachting maken.

Beweren dat de ene gevechtsport beter is dan de andere is onzin. Judo, karate, jujitsu, aikido... enzovoort hebben elk hun eigen kenmerken met hun respectievelijke voor - en nadelen. Ze hebben echter allen 1 ding gemeen. Ze zorgen ongetwijfeld voor zelfvertrouwen, assertiviteit en bovenal een gezonde sportbeleving.

De zelfverdediging is mooi meegenomen...


An Jin Ryu Mei - Shihan Fred Horemans